Sådan oprettes et brugerdefineret tastaturlayout til Windows 10 - da.beogradionica.com

SÃ¥dan oprettes et brugerdefineret tastaturlayout til Windows 10


SÃ¥dan oprettes et brugerdefineret tastaturlayout til Windows 10

Tastaturlayouter er generelt rettet mod tastaturer, der har nøgler ordnet på en bestemt måde, eller de er rettet mod det sprog, de vil blive brugt til at skrive i. For eksempel vil et tastaturlayout til at skrive fransk, spansk eller kinesisk pinyin være forskellig fra det sædvanlige engelske QWERTY-tastaturlayout. Bogstaverne og deres position kan være mere eller mindre ens på tværs af nogle, men i nogle tastaturer vil du bl.a. kunne skrive accentede tegn. Windows 10 leveres med et stort bibliotek med tastaturlayouter til forskellige sprog, og du kan tilføje ethvert tastaturlayout, du skal bruge. Hvis du ikke kan finde det rigtige tastaturlayout, der passer til dine behov, uanset hvad de måtte være, kan du altid oprette et brugerdefineret tastaturlayout. Det er overraskende nemt at oprette en.

For at oprette et brugerdefineret tastaturlayout har du brug for en app kaldet Microsoft Keyboard Layout Creator . Det er en gratis app udviklet af Microsoft, som næsten alle kan bruge til at oprette et brugerdefineret tastaturlayout. Det er latterligt nemt at bruge, og det layout, du opretter, kan deles med alle, der ønsker at installere det på deres eget system. Download Microsoft Keyboard Layout Creator, installer og kør appen.

Brugerdefineret tastaturlayout

Du får et grundlæggende tastaturlayout uden en dedikeret numpad. Nøglerne er farvekodede. Alle hvide nøgler kan tildeles, mens de mørke grå kan ikke. De mørke grå nøgler repræsenterer nøgler som Tab, Shift, Caps osv.

Klik inde i en tildelbar nøgle, og i den boks, der åbnes, indtast hvilken tast / tegn, du vil indtaste, når den pågældende tast trykkes. Dette vil indtaste standardkarakteren for den pågældende nøgle. Hvis du vil optage skiftstatuen for en nøgle, skal du klikke på knappen Alle i samme felt.

Optagelse af en skift-tast er lige så let som optagelse af standard tilstandstasten, men det er ikke obligatorisk. Du kan springe over det, hvis du vil. Du kan også forbinde nøgler med Ctrl og Alt-taster.


Sådan ændres strømplanen fra systembakken i Windows 10

Sådan ændres strømplanen fra systembakken i Windows 10

Windows har forskellige strømprofiler, som brugerne kan oprette. En strømprofil giver dig mulighed for hurtigt at ændre systemets indstillinger mellem lav og høj strømforbrug. Nogle af variablerne i en strømplan indeholder skærmens lysstyrke, visning af timeout, system søvn og meget mere. Brugere kan tilpasse en strømplan til deres behov.

(Windows)

Sådan får du adgang til BIOS på din pc

Sådan får du adgang til BIOS på din pc

BIOS er det grundlæggende input / output-system, som hver bærbar pc og dit skrivebord på markedet kommer med. Du behøver normalt ikke bruge den, hvis du har installeret Windows. Faktisk er der lille grund til at få adgang til det i første omgang. Når det er sagt, er det ikke noget, du aldrig behøver at ændre.

(Windows)